Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: to pulsar users (pulsar prob)

  1. #1
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Angry

    Sign in to disable this ad
    Hi,

    I'm experiencing the following problem:

    The midi output on pulsar-synth's is out of sync with my logic VST-instruments, how can i solve this problem ???

    TIA

  2. #2
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    FP Server
    Posts
    15,737
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    I've edited your post, because people are going to start posting private messages on the forums hehe

    regarding your problem, what do you mean exactly? Are the VST synths delayed? The latency is not the same?
    PLEASE HELP FP BY CLICKING ON

  3. #3
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Talking

    You are right, I'm sorry that i posted you personally.

    For example: I use native instruments battery for drum-composing, but when i use battery for drumsounds and a pulsar device (waveplayer or drumsynth) and play them back together in logic, they are out of sync. It seems that battery has a much more thighter timing then the pulsar devices . . . . .

    I'm experiencing this problem since i bought the pulsar, i also have send a mail to creamware but i didn't had a reaction yet.

    TIA, Flow

  4. #4
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    FP Server
    Posts
    15,737
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    oohhh i see ok

    go to your ULLI settings (latency) and set it to 9ms or 13ms (that's if you are in 44.1Khz).

    then restart Pulsar OS and Logic and see if it works better.
    PLEASE HELP FP BY CLICKING ON

  5. #5
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Cool

    :confused:

    I already use 13 ms

    If i'm not wrong the efect of changing ulli settings is that vst-instruments latency will be less.
    My problem is that the drums of battery are very tight, and that the synth's from pulsar (like ezsynth) can't keep up with the tight beats of pulsar.

    TIA FLOW

  6. #6
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    FP Server
    Posts
    15,737
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    well, changing ULLI affects the latency on EVERYTHING... device response, controllers, etc..

    When you press your keyboard keys, while selecting a pulsar-synth track, is there a delay? or do you hear the note right away?
    PLEASE HELP FP BY CLICKING ON

  7. #7
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Yes hi here the note right away, only when i'm looping a midi part with logic, it is out of sync with midi-parts from VST-instruments

  8. #8
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    FP Server
    Posts
    15,737
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    that's weird... you should maybe post on the CREAMWARE support-forum
    PLEASE HELP FP BY CLICKING ON

  9. #9
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts


    The result is that my music is not as tight like professional productions.
    I could have something to do with logic tough ?

  10. #10
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanx by the way, for your attention . . . . .

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •