Results 1 to 3 of 3

Thread: Can ANYONE answer this Reason 4, ASIO4ALL, question?

  1. #1
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Oakland, CA
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Can ANYONE answer this Reason 4, ASIO4ALL, question?

    Sign in to disable this ad
    I have pretty fast computer with a fast processor(Intel 4 2.8 ghtz) and lots of memory, so I dont think thats an issue, but, when I choose the ASIO4ALL driver in Reason 4, and play music, it will usually work for a few minutes, than it will make this high pitched noise, and then silence. No more music will play through Reason and I wont get any audio through any means through my speakers, but whtever it is, it was caused by some kind of conflict with Reason and the ASIO driver. If I uninstall the ASIO driver, evrything works but I dont get that good low latency I did with ASIO4ALL. Is there certain settings I need to use with the driver and Reason 4 that Im not familiar with? Any known issues? Any help will be appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi WondaBiz,

    I had a similar issue with Logic after loading a few VSTs; that problem came down to a memory issue (I'm using 4GB on XP 32bit!). How much RAM are you running at the moment?

  3. #3
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    855
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    use asio for recording and switch back to direct sound for playback.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •